Fire Heddanominasjoner til Dødsdansen

Nominasjonene til Heddaprisen 2020 er klare

Da nominasjonene til årets Heddapris ble offentliggjort i dag ble det klart at Dødsdansen er nominert i hele fire kategorier:

- Årets forestilling

- Beste mannlige skuespiller/hovedrolle: Øyvind Brandtzæg

- Beste kvinnelige skuespiller/hovedrolle: Madeleine Brandtzæg Nilsen

- Beste regi: Fredrik Longva

Over femti forestillinger i Trøndelag, men håp om flere

Dødsdansen er laget i samarbeid mellom Trøndelag Teater og Turnéteatret i Trøndelag . Forestillingen hadde premiere i november 2019.

Foreløpig siste forestilling ble spilt på Røyrvik i mars 2020, men teatersjef Nora Evensen ønsker å sette opp forestillingen igjen for å gi flere publikummere muligheten til å se den:

- Vi har veldig lyst til å få vist noen ekstra forestillinger av Dødsdansen og ser for oss å gjøre det neste år. Det er et solid stykke teaterkunst som vi har lyst til å gi enda flere publikummere muligheten til å oppleve.

Rekordmange nominasjoner til Turnéteatret i Trøndelag

- Fire nominasjoner til samme forestilling er en fantastisk flott anerkjennelse til en forestilling vi har vært veldig glad for å sende ut på veien. Heddaprisen er en stor og viktig markering av den norske scenekunsten og det henger høyt å bli nominert. Det vil være en ære å vinne. Nå venter vi i spenning fram til utdelingen i september, men håper på et aldri så lite prisdryss til Dødsdansen, sier Nora Evensen.

Turnéteatret har vært nominert til Heddapris to ganger tidligere, første gang i 2015 da Aske var nominert i kategorien beste audiovisuell design og i 2018 var Garage nominert både i kategorien beste forestilling for ungdom og for beste scenografi/kostymedesign. Det resulterte i Heddapris i sistnevnte kategori.